Trainingen

Trainingstijden

boksers t/m 14 jaar
maandag   18.30 – 19.30
donderdag 18.30 – 19.30

boksers vanaf 15 jaar + Wedstrijdselectie
maandag   19.30 – 21.00
donderdag 19.30 – 21.00

De trainingen gaan gewoon door in de schoolvakanties alleen zijn er aangepaste tijden voor de jeugdgroepen. In de zomervakantie wordt er niet getraind. Tijdig wordt aan de leden doorgegeven gedurende welke periode de trainingen tijdelijk zullen stoppen.

Trainingsinhoud

De trainingen worden gegeven door een enthousiaste en ervaren trainersstaf en bevatten een aantal vaste onderdelen die individueel zeer afwisselend zijn:

  • Een uitvoerige warming-up: dit is erg belangrijk om onder meer blessures te voorkomen.
  • Een technisch gedeelte, waardoor het technisch niveau van de bokser kan worden verhoogd door middel van oefeningen en voorbeelden.
  • Een (spel)sparringdeel, waarin je (indien je dat zelf wilt én gerangschikt naar niveau) het “gevecht” aangaat met een tegenstander. Er is continu toezicht om ervoor te zorgen dat er niet te hard wordt gesparred!
  • Een conditioneel deel, om het uithoudingsvermogen stapsgewijs te verhogen.
  • Een cooling-down, zodat spieren e.d. rustig kunnen afkoelen.

Dames en jeugd

In het bijzonder zijn dames van alle leeftijden van harte welkom op onze trainingen. De term “mannensport” beschouwen wij als zeer achterhaald, wat ook mede blijkt uit het feit dat Nederland momenteel een aantal vrouwelijke bokstoppers in huis heeft. Met betrekking tot de jeugd het volgende: Vanaf je 7e jaar kun je bij Boksvereniging Arnhem Zuid terecht om de beginselen van de bokssport te leren. Er wordt niet hard geslagen. (hier wordt scherp op toegezien). Je leert de technieken, reageren, verdedigen, je kan je energie goed kwijt en je bouwt een goede conditie op.